NL - DE - GB
+31 (0)596 612636
Wave slider
Eemshotel

Geschiedenis van het Eemshotel

Bij de heer Ritsema begint de geschiedenis van het Eemshotel. Helaas is de heer Ritsema zelf bij een tragisch ongeval om het leven gekomen en heeft daarom zijn droom “het Eemshotel” niet uit zien komen. Onderstaand stukje uit 1965 beschrijft de motivatie van de heer Ritsema destijds om tot het laten bouwen van zo’n uniek hotel op palen in zee over te gaan.

Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen in de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) begin van het Eemshotel waarin over een maand of acht de gasten acht meter boven de zeespiegel zullen eten, drinken en slapen, volgens de plannen van de landbouwer A.W. Ritsema (43) uit Holwierde.

Een cafe- reataurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa,” aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, die de voorlopige kosten raamt op een miljoen gulden.

Het Eemshotel, twee verdiepingen boven zee, met mogelijkheid voor de bouw van een derde verdieping waarmee het aantal kamers wordt opgevoerd van elf tot ruim dertig.Het hotel zal met een overdekte loopbrug worden verbonden met het vaste land. Er komt een toegang voor auto’s tot op de zeedijk die met 1.80 meter wordt verhoogt met een boulevard krijgt. Het storten van de betonvloer van 360 vierkante meter op acht meter boven zee, zonder dat met een gewone bekisting kan worden gewerkt, word een stukje stuntwerk, zoals dit hele hotel een stunt is van een man, die zich landbouwer noemt, maar meer een zakenman is, iemand die nooit iets anders heeft gedaan dan bouwen. 

Ik ben niet rijk, maar ik vind wel als je iets hebt dan moet je daar iets mee doen, voor je zelf en voor de gemeenschap, die straks twintig miljoen mensen omvat. Natuurlijk ben ik geen filantroop. Niettemin zou ik met het geld dat ik in het Eemshotel steek in andere zaken zeker meer kunnen verdienen, maar ik zie dit als een noordelijk belang..’ Aldus de geestelijke vader van het eerste hotel buitengaats.
 

Vegetarische Restaurantweek Vrijdag 1 maart Vegetarische Restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek organiseert dit jaar op 11 maart een publiekscampagne om te bepalen wat het populairste vegetarische gerecht is.

Eemshotel als beste vegetarische restaurant?
Stem nu >>
 

Lees meer »
Lunch op locatie Woensdag 18 juli Lunch op locatie

Lunch op locatie? Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees meer »
Impressie nieuwe entree Dinsdag 19 december Impressie nieuwe entree

Bekijk hier een impressie van de nieuwe toegang van Eemshotel.

Lees meer »