Beste prijsgarantie
Eemshotel
image

Beste prijsgarantie

Boek via de officiële website Eemshotel en we garanderen u altijd de beste prijs!

Boek nu

20210708_220401.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

De geschiedenis van het Eemshotel

Bij de heer Ritsema begint de geschiedenis van het Eemshotel. Helaas is de heer Ritsema zelf bij een tragisch ongeval om het leven gekomen en heeft daarom zijn droom “het Eemshotel” niet uit zien komen. Onderstaand stukje uit 1965 beschrijft de motivatie van de heer Ritsema destijds om tot het laten bouwen van zo’n uniek hotel op palen in zee over te gaan.

Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen in de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) begin van het Eemshotel waarin over een maand of acht de gasten acht meter boven de zeespiegel zullen eten, drinken en slapen, volgens de plannen van de landbouwer A.W. Ritsema (43) uit Holwierde.

“Een cafe- restaurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa,” aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, die de voorlopige kosten raamt op een miljoen gulden.

Bekijk het restaurant


Het Eemshotel, twee verdiepingen boven zee, met mogelijkheid voor de bouw van een derde verdieping waarmee het aantal kamers wordt opgevoerd van elf tot ruim dertig. Het hotel zal met een overdekte loopbrug worden verbonden met het vaste land. Het storten van de betonvloer van 360 vierkante meter op acht meter boven zee, zonder dat met een gewone bekisting kan worden gewerkt, wordt een stukje stuntwerk, zoals dit hele hotel een stunt is van één man, die zich landbouwer noemt, maar meer een zakenman is, iemand die nooit iets anders heeft gedaan dan bouwen.

Bekijk de kamers


Ik ben niet rijk, maar ik vind wel als je iets hebt dan moet je daar iets mee doen, voor je zelf en voor de gemeenschap, die straks twintig miljoen mensen omvat. Natuurlijk ben ik geen filantroop. Niettemin zou ik met het geld dat ik in het Eemshotel steek in andere zaken zeker meer kunnen verdienen, maar ik zie dit als een noordelijk belang..’ Aldus de geestelijke vader van het eerste hotel buitengaats.