NL - DE - GB
+31 (0)596 612636
Wave slider
Eemshotel

De geschiedenis van het Eemshotel

Bij de heer Ritsema begint de geschiedenis van het Eemshotel. Helaas is de heer Ritsema zelf bij een tragisch ongeval om het leven gekomen en heeft daarom zijn droom “het Eemshotel” niet uit zien komen. Onderstaand stukje uit 1965 beschrijft de motivatie van de heer Ritsema destijds om tot het laten bouwen van zo’n uniek hotel op palen in zee over te gaan.

Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen in de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) begin van het Eemshotel waarin over een maand of acht de gasten acht meter boven de zeespiegel zullen eten, drinken en slapen, volgens de plannen van de landbouwer A.W. Ritsema (43) uit Holwierde.

“Een cafe- reataurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa,” aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, die de voorlopige kosten raamt op een miljoen gulden.

Het Eemshotel, twee verdiepingen boven zee, met mogelijkheid voor de bouw van een derde verdieping waarmee het aantal kamers wordt opgevoerd van elf tot ruim dertig. Het hotel zal met een overdekte loopbrug worden verbonden met het vaste land. Het storten van de betonvloer van 360 vierkante meter op acht meter boven zee, zonder dat met een gewone bekisting kan worden gewerkt, word een stukje stuntwerk, zoals dit hele hotel een stunt is van een man, die zich landbouwer noemt, maar meer een zakenman is, iemand die nooit iets anders heeft gedaan dan bouwen.

Ik ben niet rijk, maar ik vind wel als je iets hebt dan moet je daar iets mee doen, voor je zelf en voor de gemeenschap, die straks twintig miljoen mensen omvat. Natuurlijk ben ik geen filantroop. Niettemin zou ik met het geld dat ik in het Eemshotel steek in andere zaken zeker meer kunnen verdienen, maar ik zie dit als een noordelijk belang..’ Aldus de geestelijke vader van het eerste hotel buitengaats.

Nieuws

toegangBekijk hier een impressie van de nieuwe toegang van Eemshotel
Lees meer >

Lunch op locatie? klik hier >


Te huur:
Studio-Appartementen in Delfzijl

Comfortabele Studio’s ideaal voor tijdelijke woonruimte / long stay
Lees meer >>


Arrangementen

Borkum arrangement Gastronomisch droomweekend in Delfzijl Hotel arrangement delfzijl Hotel arrangement Delfzijl lente en zomer arrangement

Wave content